Pannbiff med löksky
Här kommer dagens middag i recept och bildform.
Alltså pannbiff med kokta grönsaker och löksky!
Vi börjar med pannbiffarna! (4pannbiffar á 125g)
Ingredienser:
350g Blandfärs
1 gul lök
1 ägg
1/4dl ströbröd
1/4dl mjölk
salt, vit peppar
aromat
Finhacka och bryn löken, ställ den sen åt sidan att kallna lite.
Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke, mening är att ströbrödet ska svälla till lite!
Häll sedan i färsen och ett ägg, blanda runt och sedan i med den avsvalnade löken!
Krydda lite i taget, smaka av så det smakar gott!
Forma dom till fyra biffar å släng dom i pannan!
Löksky:
Ingredienser:
1liten gul lök
2msk smör/margarin
1msk socker
2msk mjöl
3,5dl vatten
1 kötbuljong tärning
en skvätt collorit
Börja med att ha i smöret och löken i en varm kastrull.
Rör om lite då å då, tills löken är glansig och lite mjuk.
Häll mot slutet i sockret så det karamelliseras lite.
Därefter mjölet, du ser nu att det blir rätt tjockt i kastrullen.
Lägg i buljongen och häll på vattnet lite i taget (du kanske inte behöver allt).
Man vill inte att skyn ska va alderles för lös, låt det koka upp lite i mellan åt
och häll på mer vattenvart efter om du vill ha den lösare.
Häll i en skvätt collorit så den får lite fräschare färg och låt sen puttra några minuter!
Jag tycker inte man behöver varken salt lr peppar i denna.
Den gör sig god som den är!
Till Pannbiffarna valde jag som ni ser bara att koka grönsaker och tina ärtor mums!
Smaklig måltid!! ♥